torstai 15. tammikuuta 2015

Soseilua

Moikka! Täällä ollaan alettu syömään jo isojen poikien ruokaa, eli soseita! Soseet olen tehnyt ihan itse. Itsehän en olisi vielä tässä vaiheessa soseiden antamista aloittanut, ellei olisi ollut pakko. Paavolla ikää kohta 2,5 kk. Suuret maitomäärät tähän siis syynä, poika oli melkein jatkuvasti nälkäinen. Esimerkkinä tästä; syötin Paavon ennen kaupalle lähtöä. Jo kauppojen kassalla alkoi itkemään nälkäänsä (meiltä matkaa kaupalle noin 12 kilometriä).

Aloitin ensimmäiseksi maissivellillä, jota sekoitin korvikkeeseen. Parin päivän päästä aloin antamaan ihan maissisosetta aina aamulla ja päivällä pieniä määriä kerrallaan syötön yhteydessä. Hirveästi en ehkä noista velleistä innostu, mielummin annan soseen ihan soseena ja maidon maitona.

Ihme ja kumma, niin vatsavaivoilta ollaan ainakin vielä vältytty! Ainakin toistaiseksi. Paavo on siis maidon lisäksi nyt syönyt maissisosetta ja tänään hän maistoi ensimmäistä kertaa porkkanasosetta, jota sotkin pienen määrän tutun maissisoseen joukkoon.

Vielä Paavo ei oikein ymmärrä avata suutaan kun lusikka tuodaan huulien eteen, mutta koko ajan oppii paremmin! Vielä syöminen aika sotkuista, milloin suussa on lusikka, milloin oma pikkunyrkki :D Kuitenkin minusta poika on paljon tyytyväisempi ja maitomäärätkin ovat hieman pienentyneet. Enää ei mene onneksi ihan sitä 1,5 litraa maitoa päivässä.

Jokatapauksessa, vaikka Paavo on aika nuori kiinteiden aloittamiselle, niin uskon että tämä oli oikea ratkaisu. Pikkuhiljaa on tässä tapauksessa hyvä tullut :)

Tänään maistoin porkkanaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti