keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Miten meidän yöt menee nykyään?

Hieman on meidän yön rytmit muuttuneet Paavon kasvettua. Olen huomannut, että poju menee melkein kellon tarkasti samaan aikaan yöunille ja syö yöllä aikalailla samaan aikaan. Kiinteiden aloitus ei ole mitenkään vaikuttanut yösyöttöihin. Eli Paavo syö yhtä monta kertaa ja samoihin aikoihin öisin, vaikka kiinteät ollaan jo aloitettu.

Yöunille aletaan klo 20-20.30. Paavo käy kiltisti oikeastaan aina nukkumaan, ei tarvitse enää käydä juoksemassa tuttia suuhun enää. Kapalossa Paavo nukkuu edelleen, päivällä olen välillä yrittänyt nukuttaa ilman. Tosin aika huonolla menestyksellä. Varmasti sitten, kun lapsi hallitsee paremmin kehoaan, etenkin käsien heiluttamista niin kapalosta on helpompi luopua. Neuvolassa kapaloinnista kyselin ja neuvolan tätin kanta oli, että siitä ei 2,5 kuukauden ikäisen lapsen kohdalla ole mitään haittaa motorisen kehityksen kannalta. Eli kapalossa vielä nukutetaan! :)

Ensimmäisen kerran Paavo herää syömään noin klo 03 yöllä. Sitä ennen on saattanut herätä kerran, mutta tutin suuhun laittamalla jaksaa hyvin nukkua tuonne kolmeen asti. Syötön jälkeen nukahtaa välittömästi takaisin omaan sänkyynsä. Toisen kerran Paavo herää syömään klo 06 aamulla. Siitä sitten unet vielä jatkuvat tuonne 07 asti, jolloin noustaankin ylös aamutouhuihin.

Eli kahdella yösyötöllä mennään tällä hetkellä! Yöunta Paavo nukkuu siis yhteensä noin 11 tuntia. En oikein tiedä, että kuinka usein tuon ikäiset normaalisti heräävät öisin syömään? Mutta kovin tyytyväinen olen. Saan itsekin pidemmän unipätkän kun alan Paavon kanssa samoihin aikoihin nukkumaan.

Pienet torkut ilman kapaloa :)

6 kommenttia:

  1. Kai se on aika yksilöllistä kuinka usein heräävät syömään, ainakin mitä olen kuullut muilta äideiltä. Mun poika herää aika useasti syömään yöllä, mutta syö tosi vähän aikaa ja nukahtaa taas. Nukkumaan menee n. klo 20 ja voi jo klo 22 herätä syömään ja sitten nukkua klo 1-3 ja syö ja heräilee aamuyöllä vielä uudelleen ennen aamua, jolloin heräilee 7-8 aikaan ylös sängystä. Lisäksi olen itse niin unessa kun yöllä syödään, etten aamulla muista tarkkoja kellon aikoja tai mitään muutakaan yöstä :D Teillä menee kivasti, kaksi syöttökertaa yössä kuulostaa helpolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon kanssa neuvolan kautta saanut sellaisen käsityksen et tosi helpolla mä öisin tuon pojan kanssa pääsen. Ainakin vielä tässä vaiheessa ;) Osa kun ton ikäisistä vauvoista syö kait yölläkin parin tunnin välein tosiaan :D

      Toisaalta oon kyllä hieman kateellinen niille, joilla imetys onnistuu. Senkun vauva vaan tissille, helppoa! Itse kun juoksen pojan herätessä keittiöön, lämmitän veden, sekoitan siihen maitojauheen, ravistan, kokeilen lämpötilaa. Sitten odotan pojan kanssa hetken ennenkuin maidon voi pojalle juottaa :D Mutta varmasti tuo korvikemaito pitää paremmin nälkää kun rintamaito tai ainakin niin oon kuullut.

      Poista
  2. Meillä mennään nukkumaan 21-22 maissa, eka kerran herää syömään 1-2 maissa ja toisen kerran noin 5 maissa. Joskus mennään vaan yhellä syötöllä. Päivä startataan noin 7 aikaan.

    Joskus mahavaivat huudatuttaa ennen nukahtamista, mut yösyöttöjen jälkeen nukahtaa helposti. Oon kyl enemmän ku tyytyväinen siihen että nykyään yöt menee näin hyvin, ekan kuukauden ajan meillä saatettiin valvoa viiteen aamuyöllä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teilläkin menee yöt kyllä todella hyvin nykyään! Se on tosi hyvä juttu, niin saa itse huilattua kunnon pätkän :) Aivan kamalan rankkaa ollut varmasti teillä, hurjalta kuulostaa. Onneksi nyt on jo helpompaa teillä! Meillä onneksi on nuo mahavaivat jo helpottaneet, kiinteiden aloittamisestakaan ei ole mitään mahakipruja tullut! Ainakaan vielä :D

      Poista
  3. Nukkuuko hän päivälläkin samoihin aikoihin? Kuinka pitkiä pätkiä? Itselläni on 2kk tyttö joka päivällä nukkuu max 15min pätkiä useamman kerran tietysti mutta olen miettinyt miten hän nukkuisi päivälläkin vähän pidempää pätkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivällä ei mitään kovin selkeää unirytmiä ole vielä muodostunut. Johtuu varmasti osittain siitä, etä käydään kaupassa, kaupungilla ja kyläillään paljon päivisin. Varmaan unirytmiä sotkee hieman? Paavo kuitenkin jaksaa yleensä olla hereillä 1,5 tuntia kerrallaan ja sen jälkeen nukkuu 30 minuutista tuntiin päikkäreitä. Yhdet pitkät päikkärit Paavo nukkuu päivässä, yleensä noin 3 tuntia. Eli tosi hyväuninen poika mulla :D

      Nuo 15 min unet kuulostaa kyllä tosi lyhyiltä. Voihan se olla, että vauva tavallaan vielä hakee rytmiä? Kokeilepa kapaloida, jos se auttaisi. Meillä ainakin nukutaan paremmin ja pidempiä pätkiä kapalossa :)

      Poista