perjantai 9. tammikuuta 2015

Velliä, sosetta, MITÄ?

Eilen käytiin Paavon kanssa neuvolassa. Hienosti Paavo oli kasvanut, painoa on hänellä tällä hetkellä 5840 grammaa ja pituutta 59,5 cm. Aika hienosti keskikäyrällä kasvaa. Paavohan on tällä hetkellä 2 kuukautta ja viikon vanha.

Neuvolan tädin kanssa oli puhetta, että parin viikon päästä voisi varmaankin alkaa varovaisesti jo soseita aloittelemaan. Syynä tähän on todella suuret maitomäärät (yli 1,5 litraa/vuorokausi) sekä refluksioireet. Yleensähän kiinteiden aloittaminen helpottaa noita refluksioireita. Meillä refluksioireet on onneksi pysyneet suurinpiirtein siedettävinä erikoismaidolla ja suosimalla syöttäessä pystyasentoa. Ja sitten onhan se pinnasängyn pääty kanssa korotettu, jotta nukkuminen olisi helpompaa.

Itse en vielä oikein tiedä, että kannattaisiko mielummin aloittaa ihan esimerkiksi maissivellillä. Paavolla tosin aina hieman kova vatsa, ilmeisesti maissi voi sitä kovettaa entisestään. Ja perunakaan ei varmasti hyvää tee jo valmiiksi hieman kovalle vatsalle. Mielummin ehkä itse kuitenkin sillä vellillä aloittaisin. Tai sitten esimerkiksi tuttuun maitoon sekoitetulla bataattisoseella? Tää mamma on nyt hukassa! Kuitenkin tarkoitus todella varovaisesti aloitella, hieman herkkävatsaiselta kun tuo minun poikani vaikuttaa. Jokatapauksessa maitoa menee päivässä todella suuret määrät tai itse asiassa on mennyt jo melkein kuukauden verran.

Ehkä tosiaan sille velli-linjalle kallistun itse ainakin tällä hetkellä. Maitoa menee tällä hetkellä yhdellä syöttökerralla 120-130 ml, parin tunnin välein. Eli aika suuret määrät. Kuitenkaan milläänlailla poika ei ole ylisyötetty, hän vain tarvitsee paljon maitoa :)

namnamnam...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti