keskiviikko 27. elokuuta 2014

Neuvolakäynti rv 30+0

Pari päivää olen flunssan kiusattavana joutunut olemaan. Kuumetta ei kuitenkaan ollut tänään eikä eilenkään, joten menin neuvolakäynnille normaalisti.

Tälle neuvolakäynnille oli minulle varattu aikaa reilusti enemmän kun yleensä. Juteltiin paljon tilanteestani tulevana yksinhuoltajana sekä jo hieman synnytyksestäkin. Pitäisi alkaa miettimään, että kenet haluan mukaan synnytykseen. Onko se lapsen isä, oma äitini vai kenties ihan ulkopuolinen tukihenkilö? Ei mitään hajua, en tiedä. Onneksi sitä ei tarvitse vielä tietääkään.

Niitä perinteisiä mittauksiakin tehtiin jälleen kerran. Neuvolakorttiin kirjattiin seuraavat mittaustulokset:
27.08.2014 rv 30+0
Painonmuutos/viikko: +400g
Turvotus: -
Verenpaine: 131/83
Vauvan sydämensyke: + 145-152
Liikeet: ++

Painoa ei onneksi ole tullut nyt liikaa, vaikka olen kipeänä ollutkin ja liikunta on sen takia vähemmälle jäänyt. Pissa oli puhdas.

Ihmetystä aiheutti tällä kerralla sf-mitta. Viimeksi 05.08.2014 sf-mitta oli 28 cm. Nyt tulos oli täysin sama, ei senttiäkään suurempi. Viimeksi lääkäri mittasi, nyt terveydenhoitaja. Eli mittaajan vaihdos on tulokseen voinut mahdollisesti vaikuttaa. Ensi kerralla jos sf-mitta ei ole tarpeeksi kasvanut niin aletaan varmaan sitten tutkimaan tarkemmin. Kyllähän tuo silti hieman huolta herättää :(

Vauva oli terveydenhoitajan mukaan raivotarjonnassa jo. Sehän toki voi mittaustulokseen vaikuttaa, kun vauvan asento on vaihtunut. Ja viimeksi minulle painoa oli kertynyt melkein kilo viikossa. Toivottavasti seuraavalla kerralla sf-mitta olisi jo kasvanut ja vauvalla olisi kaikki hyvin!


6 kommenttia:

  1. Tuosta sf-mitasta, miulla toissa kerralla neuvolassa terkkari mittasi ja sai tulokseksi 28cm. Meni kirjaamaan sitä ylös neuvolakorttiin, mutta palas takasin miun luo uuelleen mittaamaan. Totesi siinä ääneen, että kun edellisen kerran mitta oli ollut 20cm, niin ei kai se ole voinut 8cm kuukaudessa kasvaa. Mittas siinä sitten uuelleen, ja sai tulokseksi 26cm. Viime kerralla kun kävin, niin mitta oli silloin sen 28cm.

    Eli varmaan riippuu aika paljon mittaajasta, toiset mittaa tarkemmin, kun toiset. Ja aika jännää, että yhessä kuukaudessa sf-mitta oli kasvanut 6cm ja toisessa kuussa vain 2cm. Ota noista sit selvää, voihan se olla ihan normaalia.

    Toivottavasti siun huoli on ihan turha. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, ja aika jännä, miula ei viime kerralla terkkari saanut selvää, miten päin vauva on. Etiskeli hänen päätä ja kyseli miulta, että missä päin potkut tuntuu. Vastasin vaan, että millon missäkin.

      En tiiä onko miula sitten nii paljon tota ylimäärästä pehmuketta tossa miun ja vauvan välissä, ettei terkkari tosiaan osannut sanoa, miten se muksu siellä on. :D

      Poista
    2. Joo tuota terkkarikin sanoi, että osa mittaa napakammin tuon mitan kun toiset. Pitää nyt vaan toivoa, että ens kerralla olisi senttejä jo enemmän :s Jotenkin tuntuu silti vähän oudolta, että kuukaudessa ei muka ole tullut mittaa ollenkaan lisää, vaikka mittaaja vaihtunutkin. Noh, ehkä tosiaan huolin turhaan! :D

      Varmaan voi olla, että riippuu kohdun asennosta, lapsivedestä yms tuo, että miten helposti tuntee miten päin vauva on. Minulle taas terkkari sanoi olevansa varma, että vauva on pää alaspäin. Tosin tunnen kaikki liikkeet ja potkut ihan alavatsassa, joten ihan tuohon en itse sataprosenttisesti usko :D Ja kuulemma näillä viikoilla vauva ehtii vielä kääntyillä kerran jos toisenkin.

      Poista
    3. Jep, itestä ainakin tuntuu, et tuo poju rullailee pitkin päivää ympyrää masussa. Omast mielestäni oon kyl ite ainaki tuntenu muksun pään välillä, kun mylläilee tuola. Niin kova se jokin on, ettei se voi olla muu kuin pää. Ja joo, täällökin tuntuu liikkeet vähän sielä ja täällä, tiedä sitten onko ne potkuja vai nyrkiniskuja vai päällä pukkaamisia :D

      Poista
  2. Itselläni myös sf-mitta oli laskenut ja äippäpolille ultraukseen jouduttiin... vauva keskivertoa pienempi, kontrolliultrissa ruvetaan ravaamaan. Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, että kylläpä on kurjaa :( Toivon kovasti, että tuo mittaajan jatkuva vaihtuminen on syynä tähän minun tilanteeseeen. Parin viikon päästä neuvolakäynnillä sitten selviää... Jaksamisia sinne!

      Poista