torstai 16. lokakuuta 2014

Painoarvio-ultra

Aamusta pyörähdettiin äitini kanssa painoarvio-ultrassa. Miltei koko raskauden yläkäyrillä ollut sf-mitta oli syynä ylimääräiseen ultraukseen. Ja todellakin oli hyvä juttu, että minulle ylimääräinen ultra järjestettiin. 

Sillä tänään (eli menossa nyt rv 37+1) pojan painoarvio oli jo 3500 grammaa! Apua sanon minä. Toki kyseessä on arvio, voi siis heittää suuntaan tai toiseen. Lääkäri sanoi, että on mahdollista ettei vauva enää vatsassa kasva juurikaan tai sitten kasvaa jopa 200 grammaa viikossa. Jokatapauksessa lääkäri oli sitä mieltä, että jos menee lähelle laskettua aikaa niin sitten heti uudelleen kunnon synnytystapa-arvioon, niin selviää että kuinka paljon vauva silloin painaa ja, että mahtuuko alakautta syntymään. Ja sanoi, että vauvaa ei mahassa tulla pitämään paljoa yli lasketun ajan, koska on jo noin suuri.

Lapsivettä oli sopivasti ja vauva oli hienosti raivotarjonnassa. Liikkui paljon ja oikein hyvinvoivalta vaikutti. Pyysin vielä varmistusta sukupuolelle ja sukupuoli ei todellakaan jäänyt arvailujen varaan :D Siellähän masussa heilui "pienenpieni" ukkeli <3

Ennen minua ei synnytys juurikaan pelottanut. Nyt kyllä jännittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti