sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Synnytysvalmennus

Silloin kun olin viimeksi aikomassa synnytysvalmennukseen mennä, niin flunssa sattui juuri sille päivällä. En silloin valmennukseen päässyt ja se harmitti. Viime neuvolakäynnillä kyselinkin, että sattuisiko nyt lähiaikoina olemaan uutta valmennusta. Ja onneksi oli! Eilen pääsinkin sitten synnytysvalmennukseen ja ajattelin nyt tänne blogin puolelle kirjoitella hieman itse valmennuksesta :)

Synnytysvalmennus oli siis eilen lauantaina klo 12-15 sairaalassa auditoriossa. Aluksi käytiin asioita liittyen sairaalaan lähtemiseen, milloin sairaalaan pitää lähteä ja mistä ovesta osastolle pääsee yms. Eli todella hyödyllisiä asioita siis! Itselläni ei ollut palan kuvaa siitä, minne sairaalassa pitää synnyttämään tultaessa mennä. Siihen kysymykseen sainkin heti vastauksen jo valmennuksen alussa.

Sitten käytiin laajasti synnytyksen kulkua ja kivunlievityksiä. Minusta tosi hyvä, että synnytyksen normaali kulku käytiin kovinkin yksityiskohtaisesti läpi. On sitten synnyttäessä jonkinlainen ymmärrys siitä, miten synnytys normaalisti etenee. Sitten katsottiin se kuuluisa synnytysvideo, mikä oli kyllä minun mielestäni oikein hyvä lisä valmennukseen. Ei siis pelkästään luentoa ja tylsiä powerpoin-esityksiä.

Valmennuksen lopussa käytiin asioita lapsen hoidosta, erityisesti imetyksestä ja ihokontaktin tärkeydestä. Saatiin myös pyöritellä "oikeaa" kolmen kiloin painoista nukkelasta sylissä vuorotellen.

Kaiken kaikkiaan valmennus oli oikein positiivinen kokemus ja suosittelen sitä kyllä kaikille ensisynnyttäjille lämpimästi :) Itse ainakin sain paljon uutta tietoa ja kylläpä harmittaa, jos en olisi synnytysvalmennuksessa päässyt käymään. Toki joltain osin ehkä tieto lisäsi tuskaa ja synnytys nyt hieman pelottavanakin mielessä pyörii. (Toki se voi osittain varmaan johtua tuosta vauvan painoarviosta, joka olikin paljon suurempi kuin odotin)

Yökkäri-look aamulla rv 37+5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti