tiistai 28. lokakuuta 2014

Tuikkukipot pilttipurkeista

Innostuin tuossa jokunen aika sitten syömään hedelmäpilttejä ja sainkin idean uusiokäyttää pilttipurkit kynttiläkippoina. Tosi helposti saa tehtyä kivoja, lasten kanssakin onnistuu tämä askartelu.

Aluksi pilttipurkit vaan pitää pestä ja kuivata huolella. Sitten koristella aivan oman mielen mukaan, esimerkiksi tarroilla, glitterillä, nauhoilla... Vain mielikuvitus on rajana! Erityisen kivat ja talviset tuikkukipot saa kun levittää purkin kylkeen reilun kerroksen Eri Keeper-liimaa ja ripottelee karkeaa merisuolaa liiman päälle. Näyttää aivan kuin tuikkukipon pinnalla olisi jäähilettä :)

Itse pujotin pihjalanmarjoja ohueen rautalankaan ja pyöritin kippojen ympärille, kuten kuvassa näkyy.Keräilin ulkoa myös erilaisia käpyjä ja koristelin ne glitterillä. Hienot kynttiläasetelmat saa pimeisiin iltoihin hyvin pienellä vaivalla, eikä kaupoista löydy varmasti samanlaisia.

Noissa pilttipurkeissa tehdyissä tuikkukipoissahan ei suositella poltettavan oikeita kynttilöitä. Itse olen käyttänyt paristolla toimivia tuikkuja :) Tai sitten ovat ihan kauniita pelkästään koristekäytössäkin.

Tässä helppo ja edullinen askarteluohje :)


4 kommenttia:

  1. Tosi kiva vinkki tuo merisuola! :) Pitääpä joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  2. EI,EI ja vielä kerran ei,missään nimessä ei saa polttaa tuikkuja pillti yms muissa lasipurkeissa.Tulipaloriskï todella suuri!

    VastaaPoista
  3. Lasia ei ole tehty kestämään kuumuutta ja varsinkin jos/kun purkki suipponee ylöspäin, kuumuus "kerääntyy" ja lasi räjähtäessään voi saada karmeuksia aikaan!
    Tuikkujen steariini syttyy lisäksi riittävän kuumassa myös muualta kuin sydänlangasta, tällainen allaspalo on vaikea ja vaarallinen sammuttaa!

    VastaaPoista
  4. Itse olen käyttänyt pattereilla toimivia tuikkuja noissa pilttipurkeissa :) itse en oikein voi tavallisia tuikkuja polttaa koirien takia :D pitänee hieman tekstiä muokata, että muutkin tajuavat :)

    VastaaPoista