keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Pienen pojan ruokailurytmi

Kiinteiden aloituksen myötä ruokailurytmi on hieman muuttunut, tietenkin. Neuvolassa kerrottiin, että kolmen kuukauden ikäisenä vauvan tulisi juoda maitoa 6-8 dl vuorokaudessa. Kun tämä määrä tulee juotua varmasti, niin sitten voi antaa huoletta soseita lisäksi. Omien laskujeni mukaan maitoa menee soseiden lisäksi noin 7 dl/vrk. Eli aikalailla sopivasti.

Ruokailuvälit meillä on aikalailla pari tuntia, riippuen päiväunien pituudesta. Kiinteitä meillä syödään aina samoihin aikoihin: klo 8, 12 ja 17. Soseiden kanssa annan yleensä noin 90 ml maitoa, jos Paavolle jää nälkä. Illalla ennen nukkumaanmenoa annan 150 ml itsetehtyä porkkana- tai bataattivelliä. Sitten muut syötöt juodaan aina maitoa. Yleensä 130 ml kerrallaan menee, ennenkuin pienen pojan maha on täynnä.

Tuon iltavellin olen itse aina tehnyt, koska Paavon maha ei muita maitoja kestä, kuin tuota käytössämme olevaa korviketta. Kaupassahan olisi myytävänä valmiita vellejäkin, mutta ne eivät pojan vatsalle sovi. Iltavelliksi olen soseuttanut porkkanaa ja bataattia todella hienoksi soseeksi ja lisännyt niihin paljon vettä. Muutaman jääpalan verran lisään tuota sosetta maidon joukkoon. Ja tuo iltavelli syödään erikseen ostetulla vellitutilla.

Soseina meillä syödään tällä hetkellä:
Maissia
Porkkanaa
Bataattia
Päärynää
Luumua

Luumua olen nyt pari kertaa antanut maistiaiseksi, eli se on ihan uusi tuttavuus vielä. Hieman ilmavaivoja se alkuun aiheutti, katsotaan että sietääkö pojan maha nyt sitä vielä vaiko ei. Soseista se ihan ykkönen on tietenkin päärynäsose, koska se on makeaa. Kuitenkin muutkin soseet maistuvat pojalle todella hyvin.

Näin minun kolmekuukautinen ruokailee tällä hetkellä ja on aikalailla mahavaivaton sekä kasvaa hyvin :)

1 kommentti: