perjantai 6. helmikuuta 2015

3kk neuvolakuulumiset

Paavo täytti kolme kuukautta toinen päivä tätä kuuta :) Hurjan nopeasti menee aika! Kohta minun "pieni" ukkoni lähtee jo kouluun ja sitten armeijaan :-o Noh ei ihan vielä onneksi, siihen väliin mahtuu varmasti vaikka mitä, niin hyviä aikoja kuin sitten taistelua ja hankaluuksia lapsen kanssa :D

Ennen neuvolaa käytiin erikoislääkärillä. Syynä lääkärikäyntiin oli se jo täällä blogissa paljonkin jauhettu korvike-asia. Eli siis kun ei meinaa pojalle sopivaa korviketta millään löytyä. Suurinosa aiheuttaa vatsavaivoja; ilmavaivoja, puklailua ja ummetusta. Ja nyt kun olen kiinteät aloittanut, niin ne eivät minkäänlaisia mahavaivoja Paavolle aiheuta. Lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, että koska pojalla on iho niin hyvässä kunnossa ja hän kasvaa normaalisti niin maitoallergiasta ei ole kyse. Eli jatketaan maitokokeiluja, tällä hetkellä käytössä on Nutrilon AR 1, joka muuten sopiva korvike, mutta aiheuttaa ummetusta.

Lääkäristä melkein suoraan mentiin sitten neuvolaan, jossa sainkin kertoa kuulumisia enemmän. Paavo kasvaa todella hyvin keskikäyrillä, eikä painoa ole tullut liikaa, vaikka kiinteät ollaan aloitettu. Neuvolatäti kertoikin, että maito se on mikä lasta kasvattaa enemmän kuin soseet. Eli niitä saa antaa pelkäämättä liiallista painonnousua ainakin tässä meidän tapauksessa :)

Paavo sai ensimmäiset pistettävät rokotteet myöskin neuvolakäynnillä. Yllättävän nopeasti poju rauhoittui pistämisen jälkeen :-o Ilta olikin sitten melkoinen, kurkku suorana huutamista. Toinen pistokohta oli aika punainen ja turvonnut. Onneksi kävin hakemassa varalle apteekista särkylääkettä, sen avulla yö sujui kuitenkin ihan normaaliin tapaan kahdella syötöllä :)


Ykköset päälle ja menoks ;)























Neuvolakäynnillä painoksi mitattiin 6550 grammaa ja pituudeksi 62,3 cm. Minkäs kokoisia teidän vauvat ovat olleet kolmen kuukauden ikäisinä? :)

4 kommenttia:

  1. Hienosti poika kasvaa :) Toivottavasti löytyy sopiva korvike! Meillä poika 3kk n. 7kg ja 62,2cm, täysimetyksellä. Ihan hienosti käyrillään myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti sopivaa korviketta yritetään löytää, hieman huonolla menestyksellä ainakin vielä tosiaan :( Hienosti teidänkin ukkeli kasvaa, hyvä että olette ihan imetyksellä pärjänneet, ettei ole vielä kiinteitä tarvinnut aloitella :)

      Poista
  2. Meillä oli lähes samat lukemat 3 kk neuvolassa, paino 6547g ja pituus 62 cm :-) Reilun viikon päästä sitten jo 4 kk neuvolalääkäri. Katsotaan paljonko sitten on kasvettu :-) Suloinen tuo sinun Paavo! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas melkein grammalleen samat lukemat :D keskikäyrillä kasvanut siis ainakin kolmen kuukauden ikäisenä teidänkin lapsi :) ja kiitoksia kovasti <3

      Poista