tiistai 28. heinäkuuta 2015

Fysioterapia 27.7

Saavuttiin pojan kanssa neuvolan tiloihin odottamaan fysioterapeutin luokse pääsyä eilen, noin kymmenen minuuttia ennen sovittua aikaa. Meillä oli aika klo 15, vielä klo 15.15 ei kuulunut tai näkynyt ketään... Alkoi mietityttää, että mikähän tässä nyt oikein mättää :D Onneksi raskaudenajan neuvolatäti sattui tupsahtamaan luoksemme ja kyseli, että mitäs me odotamme. Fysioterapeuttia, sanoin. Hän koneelta selvitti, että on tullut sekaannus ja fysioterapeutti onkin eri paikkakunnalla, kuin missä oli sovittu. Pikaisesti neuvolatäti soitti tälle meidän fysioterapeutille ja terapeuttitäti lähtikin ajamaan luoksemme. Ihanaa, että tämmöisestä sekaannuksesta huolimatta aikaa ei tarvinnut siirtää.

Odotimme fysioterapeuttia 20 minuuttia vielä puhelun neuvolan odotustiloissa. Paavo leikki puupalikoilla, autoilla ja söi samalla välipalaksi hedelmäpiltin ja riisikakun. Onneksi odottaminen sujui hyvin, eikä poika pahemmin kiukunnut. Vihdoin ja viimein fysioterapeutti saapui paikalle ja päästiin itse asiaan. Hän kyseli paljon, mitä poika osaa. Noh osaa istua tukevasti, muuta ei juurikaan liikkumisen osalta.

Fysioterapeutti jumppaili pojan kanssa, laittoi häntä konttausasentoon ja polvilleen tukea vasten. Hän sanoi, että kovin näyttää siltä että pojasta peppukiitäjä on kovaa vauhtia tulossa ja hän painottikin sitä, ettei se ole hyvä asia. Jossain vaiheessa Paavolle alkoi riittää mahallaan olo ja käpy kärähtikin ihan kunnolla. Poika rauhoittui vasta minun sylissäni ja tehtiinkin päätös, että nyt on parempi lopettaa. Sain ohjeeksi kotona laittaa poikaa polvilleen tukea vasten ja siitä pitäisi sitten opettaa liikerataa, kuinka päästä alas konttausasentoon. Fysioterapeutti neuvoi myös, että kannattaa laittaa huivi lapsen vatsan alta ja nostaa sen avulla varovaisesti lasta ja hieman keinuttaa. Fysioterapeutti antoi uuden ajan jo parin viikon päähän, eli käynnit jatkuvat. Ja se on mielestäni tosi hyvä juttu, että minun lisäkseni jokin muu ihminen seuraa ja auttaa meitä tässä asiassa. Itse koen olevani aika hukassa.

En suoranaisesti kovin innoissani ole ainakaan tuosta huivin avulla tehtävästä jumpasta. Jotenkin oma motivaatio meinaa olla hukassa ja olenkin kovin turhautunut ja väsynyt odottamaan, sitä että poika joskus oppisi liikkumaan. Tuntuu vaan jotenkin älyttömän tyhmältä alkaa jonkun huivin kanssa poikaa keinuttelemaan siinä toivossa, että hän siitä itse oppisi...Äh!















Noh tänään kuitenkin reenattiin Paavon kanssa konttaus asentoa ihan hyvällä menestyksellä. Poika pysyy kontillaan ihan hyvin ja siinä hieman keinuu, kun haluaisi päästä liikkelle eteenpäin. Heti kun poika laskeutuu kontiltaan mahalleen niin alkaa vinkuminen, ei ole hyvä olla näin.

4 kommenttia:

  1. Miun piti jo aiemmin kirjottaa siule, mut ei oo kerenny. Myö käydään kans fyssarilla. Meillä poika peruuttaa, pyörii napansa ympäri, yrittää nousta konttausasentoon, kurkottelee leluja, mutta ryömii vasta parikymmentä senttiä. Että älä oo turhaan Paavosta huolissas, meitä on muitakin! Meiän fyssari on ihana, se antaa aina tosi hyviä vinkkejä. Myö ei oo saatu tollasta huivi neuvoa. Oot varmast monenlaista kokeillut, mut laitan siule muutamat vinkit mitä ollaa saatu :) eli laita lelut aina tavoittelu etäisyydelle,älä anna käteen tai nenän eteen. / Sit ku Paavo istuu, niin laita leluja sivulle tavoitteluetäisyydelle. Se aktivoi lasta lähtemään siitä istuma-asennosta mahalleen/kontillee sivuilta hakemaan. / Jos hää on masullaa ja tavoittelee lelua, nii laita omat kädet vasten häne jalkapohjia, että sais ponkastuu niitä vasten ittensä vauhtiin. / Koita ns. kiellettyjä houkuttimia. Kännykkää, kaukosäädintä,maissinaksuja tms. / Koita erilaisia alustoja, missä hää saa olla mahallaa. Pelkkä lattia, karvalankamatto jne. Koita myös ilman housuja, ilman sukkia. Ikävää ettei Paavo viihdy masullaan, mut jospa hää jättääki ryömimiset välistä ja intoutuu konttaa. Älä huoli, mie ja miun 3 sisarusta ollaa lähetty liikkeelle vast 9-10kk ja kaikki ollaa iha ok. Tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kuulla teistä taas :) Tää on vaa nii huikee fiilis, että on olemassa muitakin samassa tilanteessa. Kiitoksia vinkeistä, osaa noista ollaankin jo kokeiltu, muutama uusikin tuolla on, jotka lähtee kokeiluun. Meillä ei vieläkään mitään edistystä liikkumisen suhteen ole tapahtunut, vieläkään. Onneks on tosiaan olemassa muitakin hitaasti liikkelle lähteneitä, jotka ovat aivan normaalisti sitten kuitenkin kasvaneet ja kehittyneet :) Tsemppiä teille kanssa sinne ja kiva olisi teistä muuten enemmänkin kuulla :)

      Poista
  2. Meillä auttoi se, että tytön laittoi pehmeälle alustalle. Eli esim. sängyllä patjan päällä (toinen on esim. kokolattiamatto) antoi möyrytä. Siinä uskaltaa helpommin yrittää. Ja sekin tietysti auttaa että treenaillaan silloin kun vauva on pirteänä, eli esim. heti aamulla. Mutta hyvä että saitte jotakin vinkkejä sieltä fyssarilta. Uskon että Paavo hiffaa liikkumisen ihan lähiaikoina :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon huomannu ton saman kanssa, että poika hieman varoo itseään ja pehmeällä alustalla, esim sängyssä ollessaan on paljon rohkeampi. Pelkää varmaan satuttavansa itsensä kovalla alustalla? Minä toivon kanssa, että josko nyt pikkuhiljaa poika liikkeelle lähtisi... Nyt hänellä ikää jo yli 9 kuukautta ja senttiäkään ei vielä ole millään tavalla eteenpäin liikkunut :D

      Poista