keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Minä syön itse

Jihuu!














Meillä on otettu huikean suuri askel sormiruokailussa. Paavolle on nyt kahden viime viikon aikana puhjennut NELJÄ hammasta ylös, niiden takia aiemmin ruokailut meinasivat hieman tökkiä. Soseet kelpasivat vain kylminä. Kaikki mitä sormiruuaksi tarjosin, lensi kaaressa lattialle. Onneksi nuo hampit nyt puhkesivat ja olemme päässeet askeleen eteenpäin kohti itsenäisempää ruokailua.

Nykyään varsinkin pojan ollessa nälkäinen ruoka osuu jo hyvin suuhun. Pinsetti-otetta harjoitellaan kovasti, se ei vielä täysin ole hallinnassa. Sormiruokana meillä on välipalalla tarjolla yleensä banaania, päärynää, kurkkua, tomaattia, maissinaksuja, riisikakkua, vaaleaa leipää tai apinaeväspannaria. Ruualla Paavon itse herkuteltavia suosikkeja ovat lihapullat, kana, peruna, porkkana, kukkakaali, parsakaali ja täysjyvämakaroni. Koko ajan maistellaan uusia ruokia ja opetellaan syömään itse paremmin ja paremmin. Vielä sormiruokailu-hetket ovat kovin sotkuista puuhaa ja suuri osa ruuista lentääkin lattialle. Onneksi kaksi nälkäistä herkkusuuta kyttäävät ja odottavat vuoroaan, että saavat tulla siivoamaan pöydän alta ruuat parempiin suihin ;)

Tällä hetkellä sormiruokien lisäksi pojan ruokavalio koostuu erilaisista puuroista, hedelmäsoseista ja muista kaupan valmiista soseista (liha, kala, kana, kasvis). Maustamatonta jugurttia olen aloittanut myös antamaan aamuisin, neuvolalääkärin suosituksen mukaan. Juomana menee nokkamukista maito sekä vesi. Meillä on ollut sitä ongelmaa, ettei pojalle meinannut aiemmin kelvata muut kuin kaupan valmiit vauvanruuat. Nyt ollaan kuitenkin pikkuhiljaa siirtymässä ihan tavalliseen kotiruokaan ja voidaankin kohta varmasti jättää purkkiruuat kauppaan! Esimerkiksi tänään syötiin Paavon kanssa molemmat ruuaksi itsetehtyjä lihapullia, makaronia ja salaattia, kuten alla olevasta kuvasta ehkä voikin päätellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti