sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Refluksia

Meillä on ollut todella rankkaa nyt viimeiset viikot. Vauva on itkeskelee päivät, eikä nuku kuin sylissä tai turvakaukalossa auton kyydissä. Syöttäminen on yhtä tuskaa ollut, vauva itkee syöttäessä sekä sitten syöttämisen jälkeenkin. Sekä syöttämisen aikana, että jälkeenkin vauva pulauttelee usein ja rajustikin. Joskus jopa nenän kautta :(

Asiaa alettiin pohtimaan ja refluksivaivaksi kaikki lopulta paljastui. Ihmettelin, että on se kumma, kun vauva ei missään muualla tyytyväisenä viihdy kun sylissä tai kantorepussa.

Nykyään vauva syötetään aina pystyasennossa. Syöttämisen jälkeen vauvaa pidetään sylissä pystyssä puolisen tuntia. Pinnasängyn etummaisten jalkojen alle laitettiin kirjoja sekä itse sänkyyn rakennettiin "liukumäki" tyynyjen ja peiton avulla. Eli vauvan nukkuma-asentoa muutettiin. Aiemmin nukuttaminen oli yhtä tuskaa, poika nukahti syliin mutta kun hänet pinnasänkyyn laski, niin alkoi hirveä itku.

Kun vaan olisi aiemmin tajunnut. Olisi pojalta jäänyt monet itkut itkemättä, niinkuin minultakin. Kyllä osaa ollakin huono äiti-fiilis :( Pääasia, että nyt syy selvisi, harmi vaan että vasta nyt.

Loppuun vielä hauska aiheeseen sopiva kuva. Aina maidot naamalla :D

<3






















2 kommenttia:

  1. Onko se sänkyyn rakennettu "liukumäki" miten jyrkkä, ja onko siis patjan alle laitettu tyynyjä vai miten, että se olisi mahdollisimman tasaisesti vino? :) Tarkemmat kuvailut kiinnostaa, koska tunnistan tuon ihan saman, että sylissä nukutaan ihan rauhassa mutta sillä samalla sekunnilla kuin sänkyyn laskee niin alkaa kova huuto :) Näin ainakin illalla, kun itku on muutenkin herkässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse laitoin ihan vaan muutaman paksun tyynyn niinkun osittain päällekkäin ja sitten ohuen tyynyn lopuksi. Sitten peiton päälle tasoittamaan. Meillä ei ennen ikinä ilman itkua ja huutoa sänkyyn jääty nukkumaan, nykyään kaikki on paljon helpompaa :) Kannattaa kokeilla tuota samaa kikkaa ja sitten myöskin korottaa pinnasängyn etummaisia jalkoja.

      Poista