keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Lääkärikäynti

Poikaahan on mahavaivat ja itkuisuus syötön yhteydessä sekä jälkeen vaivanneet heti alusta asti oikeastaan. Viimeiset päivät ovat olleet paljon hankalampia kuin aiemmat. Varailinkin lääkärille aikaa, jotta jotain apua saataisiin. Aloin olla jo tosi huolissani pojasta, kun hän itki syöttövälistä toiseen. Maitomäärät pienenivät puoleen, aiemmin söi 120 ml kerralla parin tunnin välein.

Noh arvasinkin, että tuskin tuosta lääkärikäynnistä hirveästi hyötyä on. Lääkäri oli kyllä ihan pätevä lastenlääkäri, kuitenkin julkisella puolella. Hän katsoi pojan korvat ja sen, ettei paino ollut ainakaan laskenut. Hän ei minusta kuitenkaan asiaa mitenkään vakavasti ottanut. Lääkäri oli sitä mieltä, että maitoallergiasta ei ole kyse, sillä lapsen iho on hyvässä kunnossa. Lisäksi hän oli vahvasti sitä mieltä, ettei korvikemaitoa kannata lähteä vaihtamaan. Lääkärikäynti oli oikeastaan täysin turha. Ohjeeksi lääkäri antoi vauvan vatsan hieromisen sekä pystyasennossa syöttämisen. Joopa joo, en varmasti noita ole aiemmin kokeillut :D

Poika söi ihan aluksi rintamaidon lisäksi Nan 1-korviketta. Mahavaivojen takia vaihdettiin tuo korvikemaito toiseen, Nan H.A ykköseen.

Lääkärin mielipiteestä huolimatta aloitin eilen uuden korvikkeen kokeilun. Ostin Nutrilon Ar ykköstä joka on tarkoitettu erityisesti refluksivaivaisille lapsille. Tuo korvike on siis jauhemainen, eli vesi pitää keittää ja sitten lisätä jauhe. Aika paljon työtä vaatii enempi kuin valmiskorvike, mutta ei se haittaa. Nyt olen päivän tuota korviketta käyttänyt ja huutoitku syöttäessä ja sen jälkeen on kadonnut tyystin. Toki vauva vielä välillä kiemurtelee vatsakipujaan, mutta mitään kunnon itkuja ei olla itkeskelty ollenkaan! :) Uskon, että tuon korvikkeen avulla saadaan hieman pojan oloa helpotettua. Onneksi en kuunnellut lääkäriä ja päätin lähteä vielä uutta korviketta kokeilemaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti