keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Kun maito ei kelpaa...

Minusta tuntuu, että koko poikani olemassaolon ajan ollaan taisteltu maito-asioissa. Ihan oikeasti.

Aluksi yritin imettää. Ensiksi maito ei meinannut millään nousta. Sitten kun se vihdoin ja viimein nousi, niin maidontulo alkoi pikkuhiljaa hiipua. Sen jälkeen poika ei enää rintaa huolinut. Sanottiin heihei imetykselle ja siirryttiin kokonaan korvikkeeseen. Noh ei meinannut löytyä millään sopivaa korviketta minun vatsavaivaiselle refluksipojulle. Onneksi Nutrilon AR 1 pelasti meidät ja se kävi pojalle. Siinä 5 kuukauden kieppeillä saatiin neuvolasta ohjeeksi alkaa totuttamaan poikaa tavalliseen korvikkeeseen. Jonkin aikaa poika joikin ihan hyvällä menestyksellä Tuutia, kunnes...

Nyt viimeiset kaksi kuukautta maito on kelvannut huonommin ja yhä huonommin. Ensiksi ajattelin, että se varmaan johtuu hampaiden puhkeamisesta. Vaan ei, hampaat on puhjenneet jo aika päiviä sitten. Tällä hetkellä poika ei suostu juomaan maitoa juuri pisaraakaan. Illalla poika huolii noin 60 ml velliä ja siinä se. Ja pojalla on ikää tällä hetkellä 7,5 kk. Tuo poika jos saisi valita niin hän eläisi kiinteillä.

Olen yrittänyt vaihtaa korviketta jälleen, sillä ei ole vaikutusta. Eikä myöskään maidon lämpötilalla eikä tuttipullolla. Eikä sillä, missä asennossa poika maitonsa juo. Lähes kaikki lämmitetty korvike menee lavuaariin kun ei vaan kelpaa. Ja neuvolasta neuvoksi annettiin aloittaa kalsiumlisä kerran päivässä turvaamaan kalsiumin riittävän saannin, jotta poika normaalisti kasvaisi.

Siinä meidän onneton tarina liittyen maitoon. Kohtalotovereita?

2 kommenttia:

  1. Kiitos tsemppauksesta miun blogissa <3

    ootko koittanu nokkamukia/nokkapulloa? Tai hörpyttää ihan kupin reunasta? Meillä on nokkamuki tosi in juttu täl hetkellä, ruoan yhteydessä hörppis vettä siitä koko ajan, kun on oppinut ite tarttumaan kahvoihin ja viemään suuhun, välillä pitää toppuutella ettei täyty vatsaansa pelkäl vedellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa otin pojalle nokkamukin käyttöön ja siitä hän suostuu maitoa pieniä määriä maitoa ruokailun yhteydessä juomaan! Päivän aikana yhteensä ehkä desin, mutta parempi sekin kuin ei mitään :) Näköjään tuttipullon aikakausi on kokonaan ohi. Eli kiitoksia vinkistä!

      Poista