torstai 19. maaliskuuta 2015

Raivareita

Pienestä miehestäni on kuoriutunut melkoisen lyhytpinnainen kiukuttelija. Ennen Paavo oli niin helppo tapaus, varsinkin silloin kun lähdimme kaupunkireissuille. Poika odotti kiltisti turvakaukalossaan vaatteet päällä, että sain oman takin niskaan. Hän nautti automatkoita joko jutellen tai nukkuen ja kaupungilla hän oli yhtä hymyä. Vaan ei enää.

Nyt menee ensimmäiseksi hermo siinä vaiheessa kun aletaan pukemaan vaatteita päälle. Turvakaukalossa voidaan odottaa maksimissaan 20 sekuntia ja autossa ollaan kiltisti ensimmäisen kilometrin ajan. Sitten alkaa pullistelu ja sen jälkeen raivarit. Eikä pojalla kyllä liikaa ole päällä, usein vaan ohuttakin ohuempi puku. Kaupassa sentään viihdytään, tosin pieni hetki. Sylissä sitten loppu kauppareissun ajan.

En pääse yksinään enää käymään missään lähikauppaa pidemmällä oikein, esimerkiksi reissut mökillemme saan nyt unohtaa :( Pahin ongelmahan on tuo autoilu. Ehkä ei pitäisi valittaa, mutta onkohan muilla tämmöistä?


"Minäkö muka raivoan? Äiti älä viitsi!"

3 kommenttia:

  1. Meillä helpottui automatkat kun kiinnitin penkin selkänojaan (jota vauva siis tuijottaa istuessaan turvakaukalossa) värikkäitä kuvia ja jos ei ole super kylmä olen ottanut autossa häneltä lapaset pois ja antanut jonkun lelun käteen. Lisäksi laulan, jos alkaa kuulua hermostumisen merkkejä. Toivottavasti näistä ois teillä apua?!

    VastaaPoista
  2. Joo ei meilläkään nykyään ole automatkat lempipuuhaa. Äitin pitää olla viihdyttämässä vieressä. Tietysti tämä ei onnistu silloin kun ollaan kaksin liikenteessä. Meillä on peili kiinnitetty turvakaukalon eteen, niin kuski näkee omasta peilistä mikä meininki takana on. Meillä kitinä alkaa kun auto pysähtyy esim. liikennevaloihin, sekä silloin kun vauhti hiljenee. Onneksi ei yleensä tule kuitenkaan raivareita, enemmän semmoista kitinää. Meillä auttoi hieman semmoinen asia että ostin turvakaukaloon lämpöpussin. Meillä tyttöä harmitti kun haalarissa kädet ei olleet niin vapaina. Lämpöpussiin ei tarvitse pukea vauvalle muuta kuin myssy. Ja sitten autossa sen voi avata ettei tule kuuma. Ja kädet on vapaina, ja ne saa suuhun ja pystyy leikkimään leluilla, joita varaan mukaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia hyvistä vinkeistä, muutamia varmasti kokeilen heti kun seuraavan kerran lähdetään kauppareissulle. Onneksi en ole ainut ihminen maailmassa, jonka lapsi ei pahemmin autolla matkustamisesta välitä :D

    VastaaPoista