torstai 3. heinäkuuta 2014

Nimi

Jo ennen raskauttani mietiskelin hyviä ja suloisia nimiä omille lapsilleni. Nyt sitten kun olen raskaana ja lapsen sukupuolikin on tiedossa niin nimeä olen alkanut miettimään todenteolla. Ehkä maailman hankalin homma ikinä.

Haluaisin antaa omalle lapselleni nimen, joka ei ole ihan hirveän yleinen. Esimerkiksi jos koulussa opettaja huutaa lapsea nimeltä niin ei olisi kolmea lastaa äänessä yhtäaikaa. Kuitenkin nimen tulisi olla suomalainen eikä kuitenkaan liian erikoinen. Lapsihan voi tulla koulussa kiusatuksi liian erikoisen nimen takia. Väestörekisterin nimipalvelusta on ollut todella paljon apua selvitellessäni nimien yleisyyksiä. Tärkeää on myös se, että nimi käy toisen nimen ja sukunimen kanssa yhteen.

Paljon olen miettinyt myös sitä, että millaisen nimen lapsi mahdollisesti haluaisi itselleen. Nimen tulisi sopia niin pienelle vauvalle, teini-ikäiselle kuin myös sitten aikuisellekin. Esimerkiksi haluaisiko pahimmassa teini-iässä kiukutteleva poika olla etunimeltään vaikkapa Nuutti?

Netistä löytyy onneksi todella paljon nimiehdotuksia sekä nimen alkuperästä kertovia nettisivustoja. Myöskin on mielestäni tärkeää selvittää, että mitä nimi tarkoittaa muilla kielillä. Kaunis tytön nimi Viola tarkoittaa espanjaksi raiskaamista. Miten voisin tuollaisen nimen lapselleni antaa?

Tytölle olisi minusta paljon helpompaa keksiä kaunis ja erikoinen nimi. Jos odottaisinkin tyttöä niin minulla olisi lapselle jo kokonimi valmiina. Mutta kun odotankin poikaa niin minulla on muutamia ehdotuksia ainoastaan etunimen suhteen. Sukunimekseen lapsi saa minun sukunimeni, ei isänsä. Kuitenkin haluan lapsen isän mielipidettä kuunnella lapsen etunimestä, mikäli isää vaan kiinnostaa nimen päättämiseen osallistua.

Nimiehdotuslista vauvan vaatekaapin ovessa.
























Etunimi vaihtoehtoina on tällä hetkellä:
Oliver - Kaunis nimi. Tosin alkaa olla Suomessa jo aika yleinen, valitettavasti :(
Elmeri - Mielestäni suloinen nimi. Lempinimeksi kävisi Elmo.
Kasperi - Oma lempparini tällä hetkellä.
Taavi - Ihana nimi tämäkin, yksi suosikeistani myöskin.
Paavo - Jotenkin ihanan yksin kertainen nimi. Melkoisen yleinen vaan Suomessa.

Elmo - Ainakin erikoinen, ei niin suosittu kuin aiemmat. Tosin voisi olla Elmeri-nimen lempinimikin.

Onneksi on aikaa pyöritellä mielessä erilaisia nimiä pojalle. Sitten kun saan päätettyä etunimen niin alan työstämään lapsen kokonimeä. Uskon, että kun tarkkaan mietin ja pohdin niin pojalle keksin kauniin ja ainutlaatuisen nimen, josta poika voi olla ylpeä <3


2 kommenttia:

  1. Heippa! Löysin blogisi vastikään ja olen jo kahlannut sen läpi. Ja pidän blogistasi todella paljon! Olet vahva nainen, jaksat olla positiivinen ja teksteistäsi (ainakin minulle) välittyy todella lämmin ja aurinkoinen fiilis. Olen aivan sata prosenttia varma siitä, että sinusta tulee maailman paras äiti pienelle lapsellesi! Oikein ihanaa odotusaikaa ja kesää sinulle ja vauvalle! ♥

    Ps. kaikki nuo pojan nimet kuulostavat suloisilta, varsinkin pidän Väinöstä, Eelistä sekä Pyrystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kivasta ja positiivisesta kommentista <3 Mukava kuulla, että pidät blogistani! :)

      Yksi noista nimistä on noussut yli muiden. Vielä en sitä paljasta, mutta hyvin todennäköistä on, että etunimi on pojalle nyt päätetty. Sattuu hyvin rimmaamaan sukunimenikin kanssa :)

      Ihanaa kesänjatkoa sinulle! :) Nyt viimein tämä kesä alkaakin tuntua ihan oikeasti kesältä kun aurinko paistaa ja on helle :)

      Poista