tiistai 14. huhtikuuta 2015

Koska yöt ovat nukkumista varten

Ajattelin kirjoittaa siitä, kuinka meillä loppui yösyönnit. Nyt ollaan kuukauden verran nukuttu yöt ilman syömisiä. Joskus poika saattaa herätä ja kun käyn laittamassa tutin suuhun niin hän jatkaa kiltisti uniaan. Harvemmin poika kuitenkaan herää kesken unien yöllä tai jos herää niin jatkaa itse uniaan.

Meillä alkoi tapahtua tosiaan noin kuukausi sitten edistystä öissä. Ennen poika söi yhden kerran yössä. Sillä syötöllä poika ei juurikaan sitten enää maitoa huolinut, ehkä 50 ml ja sekin meni houkutellen alas. Eli poika ei enää ollut niin nälkäinen ja heräsikin vain tavan vuoksi samaan aikaan. Yhtenä yönä ajattelinkin kokeilla laittaa pullon sijasta tutin pojan suuhun normaaliin yösyönti aikaan. Ja poika nukkui aamuun asti. Siitä lähtien meillä ei ole syöty kertaakaan yöllä. Ja tosiaan poika itse jätti syömisen pois, itse nimittäin olen sitä mieltä, että jos lapsi on nälkäinen niin hänelle ruokaa annetaan, vaikka keskellä yötä.

Näin meillä jätettiin tosiaan yösyöpöttely pois, tai poika jätti :) Koska yöthän ovat nukkumista varten! :D Onhan tämä aika huikea fiilis, että minun 5 kuukautinen äijä nukkuu 11 tuntia yössä, yleensä täysin heräämättä. Mamma tykkää! :)



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Toivottavasti meilläkin yöt rauhoittuu kun aletaan kiinteitä syömään. Oon meinaan välillä aika naatti, kun poika heräilee 3-5 kertaa yössä. Ei tosin aina syömään, mut nyt on tullut hampaita niin ilmeisesti niiden takia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij kylläpä teillä vielä heräillään öisin monta kertaa, varmasti olet väsynyt itse sitten :( Meillä pojalla ei hampaita ole vielä suuhun ilmaantunut, niitä tosin tässä kovasti odotellaan. Kuolaaminen ja ikenien hinkkaaminen on melkoista. Varmasti hampaidentulo vaikuttaa joidenkin vauvojen kohdalla yöuniin :( Jaksamisia sinne, varmasti helpottaa! :)

      Poista